Ортопедични стелки Lynco, Aetrex

За милиони потребители по света ортопедичните стелки Aetrex са най-добрият начин да постигнат максимално удобство и по-добра функционалност на обувките си.

 

Aetrex Lynco Всекидневни

Дамски стелки Lynco всекидневни

Aetrex Lynco L600

Aetrex Lynco L600 всекидневни ортопедични стелки – отлична опора на свода и удобство в различни типове обувки. Меко покритие от CopperGuard ® – материал, изграден по най-съвременни технологии, съдържащ медни влакна. Медта предпазва от бактерии, образуване на гъбички и миризми. Aetrex поддръжка на свода за баланс и правилна стойка на тялото. С фин среден слой от IQ150 мемори пяна за адаптиране към стъпалото и с омекотяващ ефект.

Aetrex Lynco спортни Train

Мъжки спортни стелки Lynco Train

Aetrex Lynco L800

Aetrex Lynco спортни ортопедични стелки Train – задачата им е да ви предпазят от травми и да запазите комфорта си през цяла седмица на тренировки. Тези иновативни стелки са изработени от патентованата от Aetrex FitGuard™ мемори пяна с бавно възстановяване. Тя омекотява всяка ваша крачка, поглъща ударите върху стъпалото и осигурява най-добрата защита на краката ви. Aetrex Train Orthotics са с ултрамек горен слой от мрежеста полиестерна тъкан, която позволява свободната циркулация на въздух и спомага за намаляването на влагата в обувките. Стратегически позиционираната поддръжка на свода предпазва от травми, плантарен фасциит, болка в свода и метатарзалгия.

Aetrex Lynco Спортни Compete

Мъжки стелки Lynco спортни Compete

Aetrex Lynco L400

Aetrex Lynco L400 спортни ортопедични стелки Compete предназначени за хора с активен начин на живот, фитнес ентусиасти, любители на туризма и спорта. Проектирани са да ви предпазват от нараняване, да подпомагат правилната биомеханична стойка на тялото и да предотвратят най-често срещаните болки в краката.  Превъзходно омекотяват стъпването и поглъщат  удара при ходене и тичане благодарение на среден слой Pro-Shox™ с шок-абсорбиращ ефект.  С AeroCell® полиуретаново ядро за запазване и връщане на енергията при ходене и тичане. Меко покритие от CopperGuard ® – материал, изграден по най-съвременни технологи, съдържащ медни влакна. Медта предпазва от бактерии, образуване на гъбички и миризми. Леки, издръжливи, ненадминати в комфорта и стабилността.

Aetrex Lynco ¾ Официални

Мъжки стелки Lynco 3/4 официални

Aetrex Lynco L500

Aetrex Lynco L500  официални ортопедични стелки –  те са са с дължина ¾ от дължината на обувката, което позволява носенето им в почти всеки тип обувки. С горен слой от висококачествена естествена кожа за комфорт и защита от изпотяване на крака. Долната им страна е покрита с велур, за да не се плъзгат в обувката. Aetrex поддръжка на свода за баланс и правилна стойка на тялото. Леки и много издръжливи, поглъщат удара при ходене и имат отличен омекотяващ ефект.

Aetrex Lynco Мемори пяна

Дамски ортопедични стелки мемори пяна L2305

Aetrex Lynco Мемори пяна

Aetrex Lynco ортопедични стелки с Мемори пяна – омекотено стъпване, поддръжка и комфорт в различни типове обувки. IQ150 ™ мемори пяната с бавно възстановяване приема формата на стъпалото, за да създаде среда без зони на прекалено натоварване. Меко покритие от CopperGuard ® – материал, изграден по най-съвременни технологи, съдържащ медни влакна. Медта предпазва от бактерии, образуване на гъбички и миризми. Aetrex поддръжка на свода за баланс и правилна стойка на тялото.

Aetrex Lynco Premium Casual кожени

мъжки ортопедични стелки Lynco L15

Aetrex Lynco L1500

Aetrex Lynco Premium Casual кожени ортопедични стелки – съчетание на луксозна естествена кожа с най-новите технологии в материалите и опора на свода.  Изработени от мека и качествена естествена кожа за добро проветряване и първокласен комфорт. Отлична поддръжка на свода, която едновременно балансира стъпалата и допринася за добрата стойка на цялото тяло. Среден слой Pro-Shox™  с шок-абсорбиращ, омекотяващ стъпването ефект и AeroCell® полиуретаново ядро за стабилна поддръжка и запазване на формата.  Стелките са леки, издръжливи и предлагат решения за  различните типове стъпала.

Aetrex Lynco модни

Дамски модни стелки Lynco

Aetrex Lynco L100

Aetrex Lynco L100 модни ортопедични стелки – те ще ви помогнат да постигнете така нужното удобство в любимите ви модни обувки. Тези иновативни стелки са гъвкави, ултра леки и създадени за опора и облекчаване на натоварването. Уникалната Cobra форма и вградената Aetrex поддръжка ще балансират деликатно стъпалата ви и ще подобрят стойката. С меко и дишащо покритие от естествена кожа и иновативна основа от термопластичен уретан.

Стелки Aetrex с гел

Aetrex гелови стелки

CSS 1760

Стелки Aetrex  с гел – Тези стелки имат невероятно омекотяващо и шок-абсорбиращо действие, като същевременно преразпределят натиска и ви предпазват от нараняване. В тях е вградена иновативната CS3 гел система, при която различни видове гел са стратегически разположени така, че да осигурят максимално омекотяване и да облекчат зоната на петата. Меко покритие от CopperGuard ® – материал, изграден по най-съвременни технологи, съдържащ медни влакна. Медта предпазва от бактерии, образуване на гъбички и миризми.

Aetrex Lynco детски ортопедични стелки

детски стелки Lynco

Aetrex детски

Aetrex Lynco детски ортопедични стелки – идеална опора на свода, балансират стъпалото, осигуряват правилното разпределение на натоварването и подобряват цялостната стойка на тялото. При нужда осигуряват поддръжка на петата чрез вграден супинаторен клин, така че да предотвратят извъртането на глезена и петите навътре и да подпомогнат правилното стъпване.

Джапанки и чехли Lynco, Aetrex

Джапанки Aetrex L9000

Джапанки и чехли Lynco, Aetrex – Вече можете да се насладите на невероятното удобство на ортопедичните стелки на Aetrex у дома и в топлото време, когато свалите обувките. Lynco flips и slides  са леки, издръжливи и невероятно удобни! Те са нежни на допир, леки и издръжливи, можете да ги мокрите и не се пързалят.  Освен отличната опора и стабилност, те са ненадминати в това да омекотяват през целия ден  натоварените зони на петите и възглавничките, за да ви дадат усещането, че ходите в облаци.

Ортопедични стелки – кога да ги използваме

Ако изпитвате болки в стъпалата или петите, вероятно обмисляте да си купите ортопедични стелки. Като специалисти по обувките, ние ви препоръчваме да не бързате да взимате първите стелки с подходящ размер, които намерите. Има много и различни видове ортопедични стелки, които отговарят на специфични нужди, и е важно да откриете наистина подходящите за вас.

Виж повече

 

Разбира се, винаги можете да се обърнете към екипа на Piedo за консултация по отношение на подходящите за вас ортопедични стелки – освен че имаме достатъчно познания, ние разполагаме и с апарат за диагностика, с който да ви осигурим реална помощ и персонална грижа. И все пак в следващите редове ще направим бърз преглед на наличните видове и на случаите, в които е добре да носите ортопедични стелки.

Ортопедични стелки – какво точно представляват

Ортопедични стелки 1
Ортопедични стелки – научете повече

Под понятието „ортопедични стелки“ всъщност се разбират медицински изделия, изработени от специалист ортопед. Те се поставят в обувките с цел да компенсират специфичните промени в стъпалата и походката, които причиняват болка и неудобство при ходене. Носенето на ортопедични стелки би следвало да намали неприятните усещания, като в някои случаи може дори да коригира стъпалата и походката. Те се предписват от лекар ортопед, ако имате деформации на стъпалото (като буниони или плоскостъпие), болки в стъпалата или различни дължини на крайниците.

Все пак днес се произвеждат готови модели ортопедични стелки, които могат да ви помогнат при проблеми със стъпалата. Тези ортопедични стелки обикновено са на по-ниска цена и са подходящи за хората, които имат нужда от защита и повече комфорт за краката си.

Видове ортопедични стелки

На пазара ще откриете няколко вида ортопедични стелки.

Ортопедични стелки 2
Ортопедични стелки – за всеки

Класическите ортопедични стелки са онези, които се изработват по поръчка, персонално за всеки един пациент и неговите лични нужди.

Термоформованите ортопедични стелки се адаптират сами към стъпалата, като приемат формата им. Те увеличават повърхността, в която стъпалото докосва земята, разпределят равномерно теглото на тялото и намаляват болките в стъпалата. Тези ортопедични стелки се изработват от пяна или корк, към които се добавят коригиращи и стабилизиращи стъпалото елементи. Подходящи са за спортисти и диабетици.

Моделите ортопедични стелки с гел имат специални, стратегически разположени зони, пълни с течен гел. Те осигуряват максимален комфорт на ключови места по стъпалата, като поемат тежестта и ударите при стъпване.

Модните ортопедични стелки заемат около ¾ от дължината на стъпалото, за да можете да ги добавите лесно към всичките си обувки. Предоставят поддръжка на свода, осигуряват правилна стойка и походка. Често имат допълнителни екстри като покрития против хлъзгане, омекотяващ ефект, кожени или велурени слоеве и др.

Спортните ортопедични стелки са предназначени да запазят комфорта ви по време на натоварващи активности – спорт, туризъм, фитнес или натоварен начин на живот. Те са изработени така, че да предпазват стъпалата от наранявания и травми като плантарен фасциит, болка в свода и възглавничките. Те разпределят добре тежестта на тялото и могат да ви спестят голяма част от болката, която може би изпитвате в ежедневието си. Обикновено поглъщат удара при ходене или бягане и имат меко покритие. Като допълнителна екстра към такива ортопедични стелки може да потърсите антибактериално и антигъбично покритие, дишаща материя, както и допълнителна лекота за максимално добро представяне.

Всекидневните ортопедични стелки са подходящи за хора, които имат нужда от повече комфорт за краката си, докато носят любимите си обувки всеки ден. Качествените ортопедични стелки за ежедневна употреба може да са изработени от мемори пяна за максимално добра адаптация и мекота, да имат антибактериално и антигъбично действие и дишащи покрития.

Кога е добре да носите ортопедични стелки

Ортопедични стелки 3
Ортопедични стелки – изберете сега

Носенето на ортопедични стелки е почти задължително при определени заболявания, създаващи проблеми с краката. Ето кога.

Ортопедични стелки при плоскостъпие

Ако имате твърде ниски сводове, вероятно изпитвате болка в областта на стъпалото, петата и прасците. Може също така да се появи пронация – изкривяване на петната кост навън, което затруднява допълнително ходенето и води до проблеми като плантарен фасциит, шипове на петата, метатарзалгия и халукс-валгус. В такъв случай трябва да изберете ортопедични стелки, свързани с конкретните ви оплаквания. Носете ортопедични стелки със супинаторен клин, който леко да повдига петата от вътрешната страна, ако имате свръхпронация. Ако нямате, изберете ортопедични стелки с поддръжка на надлъжния свод. Ако имате спаднал свод, вероятно ще имате нужда от ортопедични стелки с метатарзална поддръжка.

Ортопедични стелки при артрит

Артритът често води до промени в костите на стъпалата, което причинява болка при ходене. Ако страдате от остеоратроза, артрит или подагра, ще трябва да се погрижите не само за стелките, но и за обувките си. Изберете обувки с широка предна част, за да има достатъчно място за пръстите ви и за ортопедични стелки. Сложете в тях ортопедични стелки с допълнителни ортези за подкрепа на стъпалата. Изберете модели, които могат да се приспособяват по крака и да приемат формата му, за да получите индивидуален комфорт. Можете също да носите предпазители от гел в предната част на обувката, които ще ви донесат допълнително облекчение.

Ортопедични стелки при диабет

Да носите подходящи обувки е една от задължителните грижи, които трябва да полагате за себе си, ако страдате от диабет – и сами знаете, че понижената чувствителност на стъпалата ви може да ви създаде проблеми и наранявания. Носете широки обувки, с достатъчно място за пръстите на краката и за подвижни ортопедични стелки от пяна, които да омекотяват точките на натиск, да се оформят според стъпалото и да осигуряват необходимото удобство и защита. Препоръчваме да използвате ортопедични стелки от пяна Plastazote, която ще ви гарантира максимален комфорт и грижа.

Ортопедични стелки при болки във възглавничките (метатарзалгия)

Макар да не е сериозно състояние, метатарзалгията може да причини неприятни болки в областта на възглавничките на стъпалата при ходене или стоене. Ако имате такъв проблем, потърсете специални ортопедични стелки с метатарзална поддръжка, за да облекчите симптомите.

Ортопедични стелки при плантарен фасцит (болки в свода)

Възпалението, наречено плантарен фасцит, може да причини неприятна болка в свода на стъпалото и да доведе до образуване на шип. За да си помогнете, носете ниски обувки и подвижни ортопедични стелки, които да подкрепят добре свода и да разпределят равномерно тежестта на тялото.

Ортопедични стелки при отекли крака

Ако краката ви често се подуват, вероятно предприемате мерки като гимнастика, компресионни чорапи или масажи. Но също така е важно да носите широки обувки с ортопедични стелки, които ще разпределят добре тежестта на тялото върху стъпалата ви и ще ви помогнат да намалите отоците.

 

Ортопедични стелки – какво точно представляват

Видове ортопедични стелки

Кога е добре да носите ортопедични стелки