Кратка история на обувките

Нашите предци са ходели боси хиляди години, както сигурно знаете. Прочетете тази любопитна статия за кратка история на обувките.

Повечето хора смятат, че изобретяването на колелото е най-великото събитие от древни времена, но ние сме сигурни, че обущарството не му отстъпва.

Първите рисунки на ботуши са намерени в праисторическата пещера Алтамира в Испания. Тези рисунки датират от 16 000 до 8 000 години пр.Х.

Светият покровител на обущарството е Св. Криспин, чийто празник в католическия календар е на 25-ти октомври.

През 1903 година истински хит стават обувките с отворени пръсти. Дотогава не е имало нужда от такива. В тази година обаче, плуването и слънчевите бани стават много известни  и сандалите си намират място под слънцето.

В приказките  обувките са символизирали скучния живот.

Имало англо-канадска традиция, според която обувки на деца и жени трябва да бъдат вградени в стените на къщата. Вярвало се е, че това носи благополучие на дома и щастие на всички, които живеят в него.

Британската кралица Виктория била много модна жена. Не било изненада, че именно тя направила дизайна за първите обувки през 1840г.

Интересно е, че стандартни номера на обувки не са били въведени до 1885г.. Това се случило във Великобритания.

Всеки чифт обувки има собствена история. Грижете се за обувките си, за да може историята, която те ще разкажат да бъде възможно най-хубава.

Кратка история на обувките.

Разгледайте нашите предложения в категорията ортопедични обувки.


виж още