За нас

за нас

за нас

създадохме Ходилеко през 2009г.

Идеята за Ходилеко се роди от лична история. Близък човек години наред се нуждаеше от обувки, каквито не се намираха лесно. Обувките трябваше да са меки, без вътрешни шевове и ръбове, стабилни и предпазващи крака; достатъчно широки и с допълнителен обем, ако кракът е отекъл; с добра поддръжка на свода и дебело омекотяващо ходило; лесни за обуване и събуване, но също – здрави и издръжливи. С една дума – ортопедични обувки. Такива обувки се намираха трудно дори в чужбина. Решението бе взето – ще намерим такива обувки и ще ги предложим на пазара, защото от тях има нужда. Aetrex Worldwide САЩ бе фирмата, която произвеждаше обувки и стелки в многообразие от варианти, за да осигурят комфорт в ежедневието на всеки човек. Нещо повече – в помощ на избора на подходящи стелки и обувки е разработена и специална диагностика – бърза, лесна и ефективна, достъпна безплатно за клиентите в магазина. Бяхме впечатлени. Така започна всичко.

за нас

Първите седем...

Създадохме първия си магазин на малката уличка Ами Буе в София. Скоро отвори втори магазин на наш клиент, открихме и свои магазини в София и в страната. С помощта на добрия продукт, подкрепата на партньора ни Aetrex и отдадеността на целия екип постигахме целите си. Успяхме да помогнем на много хора, които имаха специфични нужди, на още много други се постарахме да направим живота по-приятен и удобен. Стараехме се пожеланието “Леко ходене”, когато изпращаме клиент, да не е просто фирмена фраза, а да е нещо, което се преживява наистина. Справяхме се най-често добре, научихме много неща, имахме и трудности.

за нас

развитие

Развитие настъпи и при нашите продукти.
Марката Apex разви традицията в производството на модели с различни ширини, половинки номера, с допълнителен обем и различни екстри за хората с по-специални изисквания – кокалчета, широко стъпало, диабетни обувки, пръст-чукче и др. Аpex предлага решения и за тези, които търсят възможно най-голямо удобство с разнообразие от ежедневни и спортни модели за всеки сезон.
По уникален начин Aetrex вложиха познанията в областта на медицината и правенето на удобни обувки, за да създават обувки и стелки за хора с различен жизнен стил и начин на живот. Дизайнерите на Aetrex творят в тон с най-новите модни тенденции на световния пазар. Всяка година марката добива все по-голяма популярност сред активните хора, търсещи съчетание на удобство и мода не само в САЩ, но и в целия свят.

Много хора влизаха при нас с думите: “Имам широки крака и си купувам един номер по-големи обувки.”  За  хората с широки стъпала, отоци и подуване на краката,  открихме още едно чудесно решение. Английската компания DB,  с традиции в производствто на удобни и качествени обувки в повече от шест ралични ширини от 1846г.  Днес обувките на DB  сe произвеждат в Европа, а много от тях във фабриката на DB във Великобритания, която съчетава добрите традиции в обущарството и най-новата роботизирана технология.

за нас Piedo

Piedo - новата ни търговска марка

През 2016г. собствениците на Ходилеко потеглихме по своите пътища. Създадохме нови фирми и нови марки на магазините. Казахме сбогом на Ходилеко с обич и тъга…

…и отворихме нова страница с нова концепция. Нарекохме марката Piedo. 

В Piedo  се стремим да обуваме здравословно и удобно хора от всички възрасти, според техните нужди и предпочитания:

  • Хора, които търсят решения за своите болки и състояния, изискващи специална грижа.
  • Активните хора от всяка възраст, които желаят да се чувстват добре. Те могат да са удобно, а вече и красиво обути в своето ежедневие.

Опитът в Ходилеко ни научи, че грижата да сме обути удобно всеки ден е инвестиция в здравето. A комфорта на вашите любими обувки  можем да подобрим с превъзходните стелки Lynco на Aetrex.

Всеки сезон ще предлагаме нов асортимент от удобни и елегантни решения, както за работния ден, така и за  свободното време. Защото знаем, че  удобството е здраве и добавя качество на живота.

И голямата ни новина – децата!

Едно от най-важните неща, на които опитът ни научи е, че грижата за краката започва с прохождането. Горди сме да представяме в България една чудесна европейска марка – Froddo. Хърватският производител Иванчица започва като малък бизнес през 1946г. Днес присъства почти в целия свят с многообразие от цветове и модели, произведени в Европа от качествени естествени материали, без никакви вредни химически съставки и конструкции, съобразени с особеностите на всяка възраст – от раждането до юношеството. Номерация за деца и юноши от 17ти до 42ри номер.

Дълго търсихме това, което е едновременно добро и красиво за децата и се надяваме, че освен здраве, тези обувки ще им донесат радост и настроение.