Боси обувки Froddo

Защо да изберем боси обувки Froddo?

Какво означава “боси обувки”?

Боси обувки Froddo, така наречените “обувки за босо ходене”, са направени с равни ходила, с дизайн, който да бъде идеално пригоден към крака. Така те създават чувството за босо ходене, като същевременно пазят ходилото от външната среда. Носенето на боси обувки позволява на мускулите на ходилото да се развиват и укрепват по естествен път. Това допринася за здравето на цялото тяло и нервната система.

>Фродо създават боси обувки с грижа към здравето на децата и в съобразност с опазването на природата. Всички материали и бои, които се използват за производството на боси обувки Фродо, са естествени и напълно безопасни.

Какви са особеностите на боси обувки Froddo?

 

 • Супер леко, гъвкаво ходило
 • Достатъчно широко пространство за пръстите на крака, което ще предотврати притискането им и ще осигури комфорт при движение
  Боси обувки 1 - най-изгодни цени
  Боси обувки – с грижа към здравето
 • Плоска, подвижна и антибактериална стелка от естествена кожа. Тя предпазва кожата от вредни микроорганизми, причиняващи различни зарази, обриви и раздразнения
 • Вътрешен хастар/подплата изцяло от качествени и естествени материали
  • Естествена кожа
  • Текстил
  • Овча вълна
 • Произведени само с безопасни средства, без хром
 • Зимните боси обувки разполагат със специално ходило от неплъзгаща се термо гума, за допълнително предпазване от подхлъзване
 • Фродо TEX технология за водоустойчиви, но “дишащи” боси обувки. Боси обувки, които успешно отблъскват вода и замърсители. В същото време позволяват на краката да дишат и предотвратяват възникването на неприятни миризми.

Защо е важно децата да носят удобни боси обувки Froddo?

Важно е децата да носят удобни боси обувки Froddo от гледна точка на правилния растеж и развитие на тяхното стъпало. Не забравяйте, че вашите наследници прекарват над 30 часа на седмица в детска градина или в училище. Там те тичат и играят в голяма част от времето, затова е важно да носят удобни детски боси обувки. Качествените и добре подбрани детски боси обувки са анатомично подходящи за особеностите на индивидуалното стъпало. Детските ходила растат най-много през първите 10 години от живота и продължават да се развиват в тийнейджърските години. Тези факти са важни при избора на обувки, подходящи за училище, детска градина или ясла. Иновативните боси обувки на Фродо се произвеждат само с най-качествените естествени и нови технологични материали. Това допринася не само за удобството им, но и за издръжливостта на тези боси обувки  – както от естетична, така и от функционална гледна точка.

Босите обувки са здравословни, леки и гъвкави. Ходилото и фортовете са от термо гума, която предпазва от външната среда и дава опора на стъпалото.

Боси обувки 2 - качествени материали
Боси обувки – напълно безопасни

За здравословното развитие на детските крачета е важно в обувката да има достатъчно пространство за стъпалото да използва всички мускули. Затова носенето на боси обувки е чудесен избор за растящи деца. Те имат широко пространство за пръстите, но същевременно обхващат ходилото достатъчно плътно, така че да са максимално комфортни при движение и в моменти на почивка. Моделите боси обувки са различни според нуждите на детето – някои от тях са с велкро ленти за бързо и лесно закопчаване, а други, най-вече моделите за по-големи деца са с връзки. Всички модели боси обувки са направени с висококачествена кожа без хром. Изборът на боси обувки е идеален за активни деца.

Боси обувки – предимства

Боси обувки – предимства: Трениране за здрави мускули на крака

Тъй като те са много по-леки и с по-малко поддръжки, поставените в боси обувки стъпала трябва да разчитат на мускулите за добро равновесие. Използването на мускулите активно ги развива, а това е много важно, особено в детските години. Благодарение и на допълнителното пространство за пръстите при носене на боси обувки Froddo кракът може да използва пръстите пълноценно за пазенето на равновесие, което е полезно за цялостната мускулатура на крака.

Боси обувки – предимства: Подвижност

Заради леката им и ергономична конструкция, носенето на боси обувки позволява много по-голямо разнообразие от пози на крака. Гъвкавостта на тези обувки означава, че кракът може да се свива по начини, които класическите модели обувки с повече поддръжки и по-обемни ходила не позволяват. Това прави носенето на боси обувки популярен избор за деца, които играят много навън, или за някои спортове.

Боси обувки Froddo– предимства: Усещане за свързаност със сетивата и природата

Много от хората, които избират боси обувки, го правят за стимулация на сетивата. С боси обувки усещането за земята, по която ходим, е по-естествено и затова и много хора ги обичат – чувството е на по-добро свързване с природата. Нервната система получава много повече информация под формата на сетивно възприятие от земята, тъй  като ходилата на босите обувки са по-тънки отколкото при класическите обувки. Много лекари и педиатри препоръчват децата да ходят боси, когато ситуацията позволява. Носейки боси обувки, крачетата им ще бъдат предпазени от външната среда, като същевременно ще получат всички предимства на босото ходене.

Пантофи за босо ходене Froddo
Боси обувки – за здрави мускули на крака

Босото ходене е все по-популярно по света. Особено при децата има много предимства като стимулация на сетивата и упражняване и трениране на важни мускули. Боси обувки са чудесен избор, ако търсите тези предимства. Все пак имайте предвид, че боси обувки не са приложими във всяка ситуация и за всяко дете. Преди закупуване на боси обувки е хубаво да се консултирате със специалист и да се уверите, че съответните боси обувки наистина отговарят на нуждите и изискванията на вашите наследници.

В Пиедо сме максимално отговорни към здравето и правилното развитие на детските крачета.

Предлагаме само и единствено първокласни модели детски обувки, сред които и боси обувки. Горди сме да представим на българския пазар реномираната хърватска марка Фродо. Нейните детски обувки (в това число и боси обувки) се отличават с огромно разнообразие от цветове и модели. Те са направени от качествени естествени материали, не съдържат вредни химически съставки и конструкции, и са съобразени с нуждите на децата във всяка възраст – от най-ранна детска възраст до юношество.

Независимо колко е голямо вашето дете и какви са особеностите на крачетата му, в Пиедо със сигурност ще намерите подходящите боси обувки. Боси обувки, които да отговорят на вкусовете и предпочитанията на малкото съкровище, и същевременно да му предоставят желания комфорт в ежедневието. Преди покупка ви препоръчваме да се консултирате с нашите специалисти относно избора на боси обувки. Заповядайте за безплатна консултация в магазините ни в София и Пловдив, където можете да пробвате различните поддръжки и да изберете най-добрата опция за индивидуалните си изисквания.

Какво означава “боси обувки”?

Какви са особеностите на боси обувки Фродо?

Защо е важно децата да носят удобни боси обувки?


виж още